Analysguiden: QuickBit fortsätter växa med bra skalbarhet

Portföljbolaget QuickBit (QB) släppte under gårdagen, måndagen den 20 maj, kvartalsrapport för perioden januari – mars 2019. Där framgår att transaktionsvolymen ökat till nästan 993 miljoner kronor, vilket motsvarar en sekventiell tillväxt om 107 procent relativt perioden oktober – december 2018 då transaktionsvolymen uppgick till 480 miljoner kronor.

Nedan visas nettointäkter/transaktionsvolym tillsammans med den sekventiella tillväxten mellan perioderna:

Syns inte bilden? Läs här.

wysiwyg_image

Nettovalutaresultatet, alltså transaktionsvolym efter inköp av kryptovaluta och andra transaktionskostnader uppgick till 21,4 miljoner kronor. Denna ökade med 34 procent relativt bolagets Q2 (okt. – dec.).

wysiwyg_image

Nedan visas nettovalutaresultat tillsammans med rörelseresultat och resultat efter skatt. Som framgår ökade rörelseresultatet liksom resultat efter skatt kraftigt. Det som en effekt av skalbarheten i affären men även en effekt av fallande övriga externa kostnader.

wysiwyg_image

FrontOffice innehav i QuickBit (QB) uppgår till 10,3 procent. I vår senast uppdaterade analys av FrontOffice (läs här) höjde vi det motiverade värdet på innehavet i QB till 23,1 miljoner kronor. Vid det tillfället hade räknade vi med ett nettovalutaresultat om 44,3 miljoner kronor för räkenskapsåret 2018/19. Givet dessa prognoser för QB beräknade vi ett motiverat värde per aktie om 2,1 kronor för FrontOffice i ett basscenario. Värt att notera är att QB redan uppe ett nettovalutaresultat om 38,7 miljoner kronor med ett kvartal kvar av räkenskapsåret.

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden.

Kategori
PDF
Ladda ner
Arkiv
Sök