Blockchain Voucher expanderar och tar in 8 MSEK

Investmentbolaget FrontOffice Nordic AB (publ) (”FrontOffice”) portföljbolag Blockchain Voucher (”BCV”) har genomfört en kapitalanskaffning om 8 MSEK. Syfte med kapitalanskaffningen är att möjliggöra fortsatt expansion för BCV som nu står mycket nära en lansering av sina Blockchain-baserade tjänster. FrontOffice har deltagit i emissionen och investerar totalt 3 MSEK, varav ca 1,5 MSEK kvittas mot tidigare inlåning.

BCV tillförs nu 8 MSEK, pengar som ska användas för att utveckla deras plattform, till kommande marknadsföringsinsatser och för rekrytering av nyckelpersoner, då bolaget planerar att utöka sitt team med specialister både i Sverige och utomlands.

En av investerarna i BCV är Ragnar ter Vehn, en känd näringslivsprofil som bl a varit medgrundare till IT-konsultbolaget HiQ.

”Alla tillväxtresor kräver kapital och jag är mycket glad för det förtroende vi fått från både nya och befintliga aktieägare. Vi står inför en spännande expansion och vi märker av en efterfrågan på våra tjänster” säger Anders Jonson, VD BCV.

BCV har skapat en plattform som bygger på blockchain och ett virtuellt kortsystem baserat på VISA och Mastercard. Lösningen gör att värdebevis och presentkort kan låsas till innehavaren och kunder kan därmed inte förlora dem då de finns kvar digitalt. Genom BCVs app kan kunderna enkelt skapa och skicka personliga presentkort var och när de vill till nära och kära. Initialt lanserar BCV på den svenska marknaden men kommer redan under 2020 kunna erbjuda sina tjänster på fler marknader.

BCV står mycket nära en lansering av sina tjänster och tidpunkten för virtuella värdebevis är passande i dessa oroliga tider då betalningar som sker via mobiltelefoner kan ersätta kontanter i hela samhällen och därmed kan man bland annat undvika de stora smittorisker som finns med kontanthantering.

BCV:s tjänster innefattar digitala presentkort och värdebevis som på ett enkelt och roligt sätt kan skickas till släkt och vänner som t ex är sjuka eller sitter i karantän. Presentkorten kan sedan användas både online och i fysiska butiker. BCV:s tjänster innefattar även s.k. ”Game vouchers” som är digitala spelkuponger som man kan använda själv eller ge till barn eller vänner. Kupongerna gör att man kan reglera spelandet och enkelt fylla på vid behov.                                            

BCV:s tjänster planeras att nå marknaden under Q2 2020.

”Vi märker av ett intresse från marknaden och vi får många frågor om BCV och vi är förstås mycket glada över att de nu ligger så nära en lansering. FrontOffice har gjort betydande investeringar i BCV och vi ser potentialen i deras affärsmodell, nu är det upp till bevis när de når marknaden” säger Johan Lund, VD FrontOffice.

Efter FrontOffice investerar totalt 3 MSEK, varav ca 1,5 MSEK investeras kontant och ca 1,5 MSEK kvittas genom tidigare inlåning. Efter denna investering innehar FrontOffice 2.176.000 aktier i Blockchain Voucher, motsvarande 50,9 % av kapital och röster till ett totalt investerat belopp om 10 MSEK.

Kategori
PDF
Arkiv