FrontOffice dotterbolag bistår Metro i företagsrekonstruktion

Stockholms Tingsrätt har beviljat Metro Media House AB:s ansökan om företagsrekonstruktion och FrontOffice Nordic AB (”FrontOffice”) helägda dotterbolag, Svensk Företagsrekonstruktion bistår Metro i rekonstruktionen.

Under rekonstruktionen kommer bolaget få tid att fokusera på kostnadsbesparingar och omställningsåtgärder. I planen ingår exempelvis att bolaget ska byta till en mer ändamålsenlig lokal. Dessutom kommer Metro som varumärke att knytas närmare Custos-koncernens övriga verksamhet för att skapa synergieffekter.

”Det finns en tydlig plan och en stark ägare med en hög ambition i Metro och dess framtid. Om de berörda parterna i processen är beredda att dra sitt strå till stacken så kommer företagsrekonstruktionen kunna bli klar relativt snabbt” säger Marcus Wenner på Svensk Företagsrekonstruktion.

För mer information kontakta:
Marcus Wenner
metro@svenskrekonstruktion.se

Om företagsrekonstruktion
En företagsrekonstruktion är en mycket effektiv väg framåt eftersom man får ett anstånd med samtliga skulder under rekonstruktionsprocessen. Ett bolag som genomför en företagsrekonstruktion är också skyddat mot konkurs, utmätning och liknande åtgärder. Därigenom ges bolaget tid att göra nödvändiga åtgärder och staka ut en positiv riktning igen. En lyckad företagsrekonstruktion och verksamhetsförbättringar går alltid hand i hand. Omställningsarbetet sker direkt i samarbete med företagets ledning och nyckelpersonal.

Personalen på Svensk Företagsrekonstruktion är ett rutinerat team av ekonomer, jurister och företagare som har erfarenhet från bl.a. Skatteverket, startupbolag och advokatbyråer.

”Vi har utfört uppdrag åt flera hundra företag sedan starten 2013, såväl privata som publika. Det innebär att vi har räddat flera tusen arbetstillfällen. Vi vill att fler företagare ska få kunskap om att rekonstruktion är en möjlig lösning och välja det istället för konkurs” säger Marcus Wenner.

Läs mer om företagsrekonstruktion: https://www.svenskrekonstruktion.se/ 

Kategori
PDF
Arkiv
Sök