FrontOffice investerar i Vopy Technology AS

Investmentbolaget FrontOffice Nordic AB publ (”FrontOffice”) har förvärvat ca 8 % av det norska fintechbolaget Vopy Technology AS (”Vopy”) (www.vopy.com). Vopy bygger på unik och patenterad teknik och bolaget innehar ett s.k. BIN-avtal inom den Europa-gemensamma betalmarknaden Single Euro Payments Area (SEPA) och kan därmed erbjuda finansiella tjänster över hela Europa. Deras licens omfattar både e-money-utgivning och kreditgivning. Vopys tjänst innebär att de kan erbjuda stora aktörer att skapa sin egen neobank. Totalt investerar FrontOffice 5 miljoner NOK (ca 5,4 msek), investeringen sker kontant.

Vopys mål är att bli ledande inom white label för neobanker (enabler). Deras primära målgrupp är främst stora telekombolag och etablerade varumärken med stora kundgrupper då deras plattform som är byggd på Blockchain, tillåter mycket stora transaktionsvolymer. Tack vare patenterad teknik kan Vopy ersätta delar av det manuella clearingsystem som många av de traditionella bankernas plattformar bygger på idag, detta innebär att de kan hantera stora och många transaktioner både snabbare, säkrare och till lägre kostnader.

VD i Vopy är Håkan Tollefsen. Bolagets huvudkontor ligger i Norge men all utveckling sker av seniora utvecklare på utvecklingscenter i Kanada, England och Indien. Under Q2 2020 planerar Vopy att lansera sin produkt på den breda marknaden, dock förs redan nu många diskussioner med flera stora aktörer.

”Vi satsar nu helhjärtat på fintech och bolag vars teknik bygger på blockchain, med den enkla anledningen att vi tror att det är framtiden. Det är inte enbart betalningslösningar som kommer gynnas av blockchainteknik, utan användningsområden för spårbara transaktioner kan användas inom massor av områden där säkerhet är avgörande. Vi vill vara en del i framtiden och Vopy har ett unikt erbjudande som vi bedömer kommer kunna revolutionera affärsstrukturer i tex. telekombranschen som idag har stora utmaningar med sviktande intäktsnivåer” säger Johan Lund, VD FrontOffice Nordic.

Vopys erbjudande innebär att stora företag kan skapa sin egen neobank och därigenom hantera sina egna transaktioner. Neobanker är helt digitala banker som utmanar de traditionella banksystemen genom smarta lösningar som ofta både är billigare, snabbare, användarvänligare och dessutom kräver mindre resurser. Att bli kund och skapa ett konto hos en neobank är ofta mycket smidigt och går ofta mycket snabbt, dessutom är de ofta internationella och innebär att du kan genomföra betalningar till väsentligt lägre kostnader oberoende på vart i världen du befinner dig.

FrontOffice förvärvar totalt 3 184 713 aktier i Vopy. Förvärvet motsvarar ca 8 % av Vopys kapital och röster. Kontant köpeskilling uppgår till 5 miljoner NOK (ca 5,4 MSEK).
 

Denna information är sådan information som FrontOffice Nordic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedan kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december 2019 klockan 09.05

Kategori
PDF
Arkiv
Sök