Sven Hattenhauer blir COO på FrontOffice

Som ett led i sin satsning på investeringar i fintechbolag stärker Investmentbolaget FrontOffice Nordic AB (publ) (”Frontoffice”) sin organisation med Sven Hattenhauer som operativ chef (Chief Operating Office/ COO). Sven kommer tidigare från rollen som VD och koncernchef på investmentbolaget Abelco Investment Group.

FrontOffice har under det senaste året renodlat sin verksamhet för att inriktas på investeringar inom fintech och framförallt på bolag som jobbar med teknik baserat på blockchain. I portföljen finns nu Intergiro som är en digital bank med fokus på internationella transaktioner, QuickBit, ett svenskt publikt fintechbolag som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain för den globala marknaden samt Vopy Technology som genom sin plattform erbjuder stora aktörer möjligheten att skapa sin egen neobank.

”Sven har lång erfarenhet från att framgångsrikt driva och slutföra projekt samt utveckla organisationer. Han kommer vara en viktig del i vår resa mot att bli en betydande investerare inom fintechbranschen. Vi har tillsammans framgångsrikt noterat QuickBit och vi har en samsyn kring hur vi vill utveckla FrontOffice-koncernen för att kunna ta oss an ännu större investeringar. Jag och Sven har diskuterat ett samarbete under en längre tid och nu har vi hittat en passande form. FrontOffice kommer fortsätta att investera i lovande bolag framöver och inom närtid presenteras fler investeringar” säger Johan Lund, VD FrontOffice.

Sven börjar på FrontOffice den 1 januari och kommer arbeta med att leda det operativa arbetet med att förädla FrontOffice portföljbolag.

”Jag ser fram emot att bli en del av den energi och det affärsdriv som finns hos FrontOffice. Mitt uppdrag blir att starta upp, utveckla och genomföra exits på de många satsningar FrontOffice har framför sig de närmaste åren. Det blir full fart framåt direkt och jag tror på en attraktiv framtid för aktieägarna i FrontOffice.” säger Sven Hattenhauer, blivande COO på FrontOffice.

Denna information är sådan information som FrontOffice Nordic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedan kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 december 2019 klockan 08.55

Kategori
PDF
Arkiv
Sök