Svensk Företagsrekonstruktion vinner nya order om totalt 1,3 miljoner

FrontOffice Nordic AB (publ) (FrontOffice) helägda dotterbolag, Svensk Företagsrekonstruktion har vunnit nya kundorder med ett gemensamt estimerat ordervärde om cirka 1,3 miljoner. Bolagen är verksamma inom bygg, transport och fastighet/fastighetsskötsel.

”Av de bolag som kontaktar oss så finns det fortfarande en viss överrepresentation av branscherna bygg och fastighet. I byggprojekt är det ofta många olika aktörer som är inblandade. När marknaden bromsas upp och när projekt står osålda så påverkar det inte bara det bolaget som står på kontraktet, utan det påverkar även många underleverantörer och underkonsulter säger Marcus Wenner, VD, Svensk Företagsrekonstruktion.

”En rekonstruktion ämnar till att hitta sätta att få bolaget att leva vidare. De juridiska delarna i en företagsrekonstruktion är den väsentliga delen, då de möjliggör lönegaranti till anställda och ackord på skulder. Men utan de verksamhetsförändringar som vi hjälper bolagen att göra, är risken stor att bolaget hamnar i problem snart igen. Det går inte att enbart göra nedskrivningar i balansräkningen, företaget måste även ändra hur de arbetar för att säkerställa långsiktig framgång – Det hjälper vi dem med säger Marcus Wenner.

Om företagsrekonstruktion
En företagsrekonstruktion är en mycket effektiv väg framåt vid obeståndssituationer. Bolaget får ett anstånd med samtliga skulder under rekonstruktionsprocessen och är också skyddat mot konkurs, utmätning och liknande åtgärder. Under inledningen av rekonstruktionen utgår lönegaranti till anställda och ger då en likviditetslättnad för bolaget. Därigenom ges bolaget tid att göra nödvändiga åtgärder och staka ut en positiv riktning igen. En lyckad företagsrekonstruktion och verksamhetsförbättringar går alltid hand i hand och omställningsarbetet sker direkt i samarbete med företagets ledning och nyckelpersonal.

Personalen på Svensk Företagsrekonstruktion är ett rutinerat team av ekonomer, jurister och företagare som har erfarenhet från bl.a. Skatteverket, startupbolag och advokatbyråer. Vi hjälper företagen genom rekonstruktionsprocessen och hjälper dem att säkerställa sin överlevnad.

”Vi har utfört uppdrag åt flera hundra företag sedan starten 2013, såväl privata som publika. Det innebär att vi har räddat flera tusen arbetstillfällen. Vi vill att fler företagare ska få kunskap om att rekonstruktion är en möjlig lösning och välja det istället för konkurs” säger Marcus Wenner.

Kontakta oss och läs mer om företagsrekonstruktion: https://www.svenskrekonstruktion.se/ 

Kategori
PDF
Arkiv
Sök