Vår process

För att lyckas arbetar vi efter en egen process – testad och prövad med framgång. Vi är duktiga på att identifiera talang och potential. När vi hittar vad vi söker satsar vi allt. Front Ventures gör ingen nytta i baksätet. Vi ställer höga krav på våra investeringar precis som de ställer krav på oss.

En aktiv ägare

Front Ventures är en aktiv ägare. Vi vet att många i vår bransch också pratar om att vara aktiva som ägare. För oss är det kanske ännu viktigare. Aktivt ägande är viktigt på alla marknader och i alla bolag, men det är särskilt viktigt i unga bolag i en relativt ny sektor som fintech. Vi stöttar våra bolag med kapital men lika viktigt är kanske stöd i strategiarbete och operationella frågor.

I vår värld är ingenting lika dyrbart som tid

Förlorad tid kostar. Varje affär som går långsamt, stjäl tid från den som står på tur. Oavsett om det är komplicerade processer eller ett ögonblicks verk, är tiden alltid en del av ekvationen. Det är här som Front Ventures gör skillnad.

Friktionsfria transaktioner är framtidens affärer

Vi investerar i företag som kan minska friktionen i digitala transaktioner. Ju snabbare affärer kan ske, desto fler affärer kan göras. Ju fler affärer som kan göras, desto mer värdefull blir tiden som tjänas. Men vi stannar inte där. Företagen måste också ha potential till att bli marknadsledande varumärken i sina kategorier.

Vi kan göra stor skillnad på
kort tid

Vi lever som vi lär. När vi går in i projekt gör vi det fullt ut. Vi erbjuder allt utom tålamod. Vi går igenom bolag för att hitta detaljerna som kan göra störst skillnad på kortast tid. Vi förädlar processer. Tar bort sådant som bromsar. Mjukvaror städas. Omvägar kortas.