Marknadsuppdatering – kommentar från VD

Hösten är här och precis som träden förändras är vi också inne i en period av förändring. Front Ventures har hittills fokuserat enbart på Fintech, men vi ser nu möjligheten att bredda vår investeringsstrategi.

Vi kommer att expandera till nya sektorer. Sedan Rysslands invasion av Ukraina har vi särskilt utvärderat möjligheterna att investera i företag som stärker den inhemska försvarsförmågan (ett område som ligger mig väldigt varmt om hjärtat) och samtidigt har tydlig exportpotential. Vi har identifierat ett flertal bolag med teknik som ligger rätt i tiden, och två av dem är särskilt intressanta. Vår intention är att gå vidare med en första mindre investering redan nu i vinter, för att närma oss dessa bolag ytterligare under våren.

Status i vårt portföljbolag Intergiro

Intergiro har varit föremål för en granskning av Finansinspektionen avseende efterlevnad av penningtvättsregler. Vi ser detta som en möjlighet för Intergiro att stärka sina rutiner och visa sin förmåga att följa regelverken. Även om vi inte längre har direkt insyn i deras dagliga verksamhet, har det indikerats att de brister som påpekades under 2022–2023 har åtgärdats.

Front Ventures kritik mot Intergiro rör även den nuvarande oklara ägarstrukturen. Deras riktade emissioner som beslutades av bolagets styrelse under 2023 och 2024, till en mycket låg värdering och utan vår vetskap, verkar ha resulterat i att ägandet har förskjutits till bolag och huvudmän som är okända för oss. Vi anser att transparensen från bolagets styrelse och övriga ägare inte når upp till den nivå vi förväntar oss, vilket skapar viss osäkerhet framåt. Som meddelats har vi under föregående period därför gjort en icke kassflödespåverkande nedskrivning av vårt innehav för att återspegla den ökade risken.

Samtidigt meddelade Intergiros VD nyligen att bolaget äntligen uppvisar positivt kassaflöde och har tecknat nya avtal med större partners. Vi är övertygade om att bolagets fulla potential först kan realiseras om bolagsstyrningen förbättras och transparensen gentemot alla aktieägare säkerställs. Skulle det ske så ser vi en mycket stor uppvärderingpotential för vårt innehav då liknande bolag ofta värderas till mångmiljardbelopp.

Låt oss återkomma med mer uppdateringar gällande Intergiro och våra övriga investeringar under hösten.

Slutligen vill jag avsluta med ett stort tack till våra aktieägare. Målsättningen är att vi skall höras mer frekvent framöver.

Kategori
PDF
Ladda ner
Arkiv
Sök