Om Front Ventures

Front Ventures är ett investmentbolag inom fintech. Vi investerar i marknader som ännu inte mättats. Vi är varken bank eller institution. Vi är mindre men också snabbare. I en värld i ständig förändring hjälper inte finansiella muskler om kroppen är tung. Vår drivkraft är att göra rätt, inte att undvika fel.

Vi investerar i digitala transaktioner

Vi fokuserar all vår kraft på ett område i ständig tillväxt – digitala transaktioner. Mer exakt, vi investerar i företag som utvecklar friktionsfria digitala transaktioner. Marknaden är omättlig.

Den nya tidens kunder har varken tid eller tålamod. Eftersom varje ny tjänst hotar en gammal, stretar banker och finansbolag emot. Då traditionella investerare utvärderar projekt i månader och år, blir de en del av problemet istället för lösningen. Det är här som våra bolag gör skillnad.

36 månader

Vi gillar form men älskar funktion. Vi investerar bara i bolag vars produkter gör skillnad, både på skiss och i verklighet. Vi går in med kapital, kunskap och processer. Det enda vi snålar med är tid. Vår horisont är lika kort som utvecklingen snabb. Våra investeringar ska flyga på 36 månader. Har det inte lyft då, kliver vi av. Vi kastar aldrig bra pengar efter dåliga. Vill du hellre se resultat än prognoser kommer du att gilla Front Ventures.

För att få hög avkastning på kort tid har vi lagt till en dimension som andra missar. Vi bygger blivande marknadsledare. Starka varumärken är genvägen till marknadsledarskap. Och snabbt kan det gå. Flera av världens största företag fanns inte på kartan för tio år sedan. När tid blir en bristvara går utredningar och tester för långsamt. Varumärken blir värdefulla, just för att kunderna slipper välja.

Vi tjänar pengar på kunskap

Vi bygger inte jättar. Det kommer alltid att finnas större aktörer. Däremot skapar vi specialister. Bolag som blir marknadsledare genom att vara bättre än sina konkurrenter. Smartare och vassare. Schweiziska arméknivar är inget för oss. Något som kan många saker, men ingenting särskilt bra. Front Ventures är en liten stjärna inom fintech. Men i vår del av rymden ska vi lysa klarast. Att tid är pengar vet alla. Skillnaden är att vi kan tjäna pengar på kunskapen.

I vår värld är ingenting lika dyrbart som tid

Förlorad tid kostar. Varje affär som går långsamt, stjäl tid från den som står på tur. Oavsett om det är komplicerade processer eller ett ögonblicks verk, är tiden alltid en del av ekvationen. Det är här som Front Ventures gör skillnad.

Friktionsfria transaktioner är framtidens affärer

Vi investerar i företag som kan minska friktionen i digitala transaktioner. Ju snabbare affärer kan ske, desto fler affärer kan göras. Ju fler affärer som kan göras, desto mer värdefull blir tiden som tjänas. Men vi stannar inte där. Företagen måste också ha potential till att bli marknadsledande varumärken i sina kategorier.

Vi kan göra stor skillnad på
kort tid

Vi lever som vi lär. När vi går in i projekt gör vi det fullt ut. Vi erbjuder allt utom tålamod. Vi går igenom bolag för att hitta detaljerna som kan göra störst skillnad på kortast tid. Vi förädlar processer. Tar bort sådant som bromsar. Mjukvaror städas. Omvägar kortas.

Search