Front Venture investerar i Simon Skölds fintechbolag- Powrs

Investmentbolaget Front Ventures AB (publ) kliver in som delägare i fintechbolaget Powrs AB (https://www.powrs.se/) som drivs av f.d. MMA-stjärnan Simon Sköld. Bolaget utvecklar betallösningar och s.k. ”escrow tjänster” där både e-handlaren och konsumenten får en form av betalskydd. Front Ventures har investerat 3,1 miljoner kronor och ägarandelen uppgår till 23,5 %.

Powrs är ett svenskt tillväxtbolag inom betalningslösningar baserad på SaaS modellen. Bolaget utvecklar och säljer betallösningar som bygger på principen ”escrowing”, där en betrodd tredje part säkert förvarar betalningen fram tills alla överenskomna villkor är uppfyllda. Tjänsten som Powrs erbjuder heter Vaulter Checkout och med denna har bolaget löst det så kallade ”köp-sälj-dilemmat” där köparen inte vill betala förrän varan är levererad och säljaren inte vill leverera förrän betalning är bekräftad. ​En problematik som ofta uppstår i internationella transaktioner.

Bolagets VD, Simon Sköld, är mest känd som träningsprofil och MMA-fighter men har under det senaste året tillsammans med ett namnkunnigt team byggt upp bolaget och de har redan nu kontrakterat ett antal internationella kunder. Bred lansering planeras att ske under Q2, 2022. 

​”Osäkra affärstransaktioner är ett stort problem framförallt i Southeast Europe-regionen. Med vår tjänst hålls pengarna i säkert förvar tills leveransen är bekräftad och de överenskomna villkoren är uppfyllda. Det här är ett problem som vi och många andra i branschen försökt lösa genom åren utan att riktigt lyckas. Med starka och kunniga ägare kommer vi fortsätta vår resa mot att bli ledande inom escrow-tjänster” säger Simon Sköld, VD Powrs AB.

Front Ventures har investerat 3,1 miljoner kronor i Powrs AB motsvarande 23,5 % av kapital och röster.

Kategori
PDF
Arkiv
Sök