Vopy anställer Chief Legal & Compliance Officer

Investmentbolaget Front Ventures portföljbolag Vopy AB fortsätter att expandera och anställer den seniora juristen Richard Berg som Chief Legal & Compliance Officer. Richard kommer närmast från Streaminglösningsbolaget - Edgeware (tidigare noterat på Nasdaq).

Richard är en senior jurist med lång erfarenhet inom affärsjuridik och han har under många år varit verksam på den internationella marknaden. Richard har en gedigen erfarenhet från högteknologiska företag med fokus på lednings- och styrelsearbete, immateriella rättigheter, avtalsförhandlingar samt compliance, och har under lång tid jobbat med frågor rörande bolagsstyrning, personuppgiftshantering, exportkontroll och andra regelverk. Han hade en betydande roll i arbetet med att notera bolaget Edgeware på Nasdaq och har därmed både noterat ett bolag och sedan arbetat i börsbolag och vet därigenom vilka krav som ställs i en noterad miljö. Richard har under perioder av sitt yrkesliv arbetat utomlands i Italien, Singapore, Indien och nu senast i Indonesien.    

”Richard kommer med sin långa erfarenhet att vara en enorm tillgång för Vopy. Hans internationella erfarenheter är precis vad Vopy behöver, då våra primära marknader är främst tillväxtmarknader så som Asien, Afrika och även Indien. Richard har tidigare arbetat tillsammans med vår nytillträdde CFO, Annika Norin, och tack vare det kommer det gå snabbt att bygga ett starkt team. Richard är dessutom mer än bara en jurist han är också en skicklig affärsman och har ett kommersiellt synsätt, vilket är otroligt viktigt i Vopys tillväxtresa” säger Kim Forssell, VD Vopy AB.

Richard startar sin anställning den 3 maj och han kommer primärt att arbeta med att säkerställa att Vopy uppfyller samtliga lagkrav, regler och förordningar som finns på betalmarknaden. Han kommer arbeta med att hantera risker och policys samt sköta rapportering mot tillsynsmyndigheter. Han kommer även att vara en viktig del i förberedelserna inför Vopys planerade marknadsnotering.

Vopy står inför en mycket spännande tillväxtresa. Jag har länge arbetat internationellt och jag har därigenom knutit många kontakter och skaffat mig en gedigen erfarenhet kring internationella affärer, vilket jag hoppas och tror kommer vara lämpligt i min nya roll. Jag ser fram emot att bli en del i detta team.” säger Richard Berg.

För mer information ang. Vopy, kontakta:
Kim Forssell, Verställande direktör
kim@vopy.com
072-308 58 35

Kategori
PDF
Arkiv
Sök