Vopy förstärker organisationen med CFO

Front Ventures portföljbolag Vopy AB förstärker sin organisation genom att anställa Annika Norin som Chief Financial Officer (CFO). Annika kommer närmast från Streaminglösningsbolaget - Edgeware (tidigare noterat på Nasdaq). Rekryteringen är en del i Vopys planerade expansion och förberedelse inför kommande marknadsnotering.

Vopy som nyligen fusionerats med Conax Group har satt en aggressiv plan framåt och planerar att rekrytera fler nyckelpersoner under den kommande perioden. Först ut är Annika Norin som tillträder som CFO den 1 juni 2021. Annika har lång erfarenhet av att både bygga ekonomiavdelningar och att leda globala bolag i tillväxt. Annika var en av nyckelpersonerna i uppbyggnadsfasen av Hitta.se och var med att ta bolaget från en omsättning på 50 miljoner kronor till närmare 500 miljoner kronor 7 år senare. Från tiden på Edgeware har Annika även erfarenhet av processen att förbereda och genomföra en IPO, där mycket arbete handlar om att sätta de rutiner och processer som krävs i en regulatorisk miljö. Annika har även erfarenhet från ett av Vopys affärsområden då hennes tidigare arbetsgivare Edgewares lösningar huvudsakligen riktades sig mot telekombranschen.

”Annika är ett bra komplement till min egen kunskap och hennes erfarenhet är mycket passande för den globala expansionsresan som Vopy står inför. Annikas uppdrag är att leda det ekonomiska arbetet och att skapa en hållbar och långsiktig ekonomisk struktur för bolaget. Då hon redan har erfarenhet från att arbeta i noterad miljö kommer hon att vara en viktig kugge i förberedelserna inför Vopy’s IPO. Vi har satt en expansiv plan framåt och att få en kompetent CFO på plats var en viktig pusselbit för både vår dagliga drift samt ur ett strategiskt perspektiv. Annika som kommer få en mycket viktig roll kommer att ingå i det managementteam som vi nu har börjat bygga. Vi letar även efter en ny CTO och kompententa medarbetare inom sälj och marknad. Vårt främsta fokus just nu är att slutföra ett flertal öppna kunddialoger, att kapitalisera bolaget, bygga upp organisationen samt förbereda inför kommande marknadsnotering” säger Kim Forssell, VD Vopy AB.

Vopy stängde nyligen två viktiga affärer som innebär ca 2,5 miljoner användare och dessutom av stor strategiskt betydelse. Vopys långsiktiga mål är att ha 50 miljoner användare inom 5 år. Front Ventures ägarandel i Vopy AB uppgår till ca 14%.

”Jag har aldrig, sedan jag startade mitt första företag för 26 år sedan, sett en så otrolig respons från marknaden, från våra tilltänkta kunder. Vopy har en mycket spännande och händelserik tid framför sig” säger Kim Forssell.

För mer information ang Vopy, kontakta:
Kim Forssell, VD
kim.forssell@conaxgroup.com
072-308 58 35

Kategori
PDF
Arkiv