Vopys Secured zone-patent godkänt i USA

Front Ventures intressebolag Vopy AB har fått sitt patent rörande ”Secured Zone” godkänt i USA. Patentet innefattar en unik säkerhetsfunktion som förhindrar bedrägerier vid kontaktlösa kortbetalningar. En kontaktlös betalning innebär att du bara behöver hålla ditt kort mot en kortterminal för att göra ett köp. Vopy är nu den enda kortleverantören i världen som kan erbjuda betalkort och kreditkort med totalt bedrägeriskydd vid kontaktlösa betalningar.

Vopy lämnade in patentansökan under hösten 2019 och har under perioden haft status ”Patent pending” och har då under tiden varit skyddat för patentintrång i 153 länder i väntan på att patentet ska godkännas. Nu har patentet godkänt i USA och fått status ”Patent granted”.

Secured Zone är en säkerhetsfunktion som förhindrar bedrägerier vid kontaktlösa kortbetalningar. Funktionen kontrollerar att korttransaktionen görs innanför ett användardefinierat avstånd från kortägarens mobil, om transaktionen sker utanför det angivna avståndet så krävs automatiskt kortets kod för att betalning ska kunna slutföras.

”Detta är jättestor nyhet att vårt patent har blivit godkänt i USA. Vår patenterade teknik gör att de kontaktlösa kortbetalningar som sker med Vopys betalkort blir helt skyddade för bedrägerier och kortkapningar. Det finns ingen annan kortutgivare som kan erbjuda samma sak. Oavsett om någon tar ditt kort eller försöker skimma det så blockeras möjligheten att handla för småbelopp utan att ange kortkoden. Det kan låta enkelt i praktiken men det är en mycket komplex teknik i bakgrunden. Vi erbjuder AI-baserad fintechlösningar som lagras på en blockkedja, med den tekniken kan vi erbjuda säkrare, snabbare och enklare banktjänster än befintliga fintechalternativ.” säger Kim Forssell, VD Vopy AB.

Att Vopys teknik backas upp med patenterad teknik gör att värdet på bolaget stärks ytterligare. Vopys marknad är redan otroligt stor och med ett godkänt patent i ryggen blir bolagets möjligheter ännu större” säger Johan Lund, VD Front Ventures.

I övriga delar av världen är patentet fortfarande Pat.pending, men med förhoppning att det snart får status godkänt även där.

För mer information om Vopy, kontakta:

Kim Forssell, Verställande direktör
kim@vopy.com
072-308 58 35

Kategori
PDF
Arkiv