Intergiro

Intergiro
Intergiro erbjuder företagskunder inom hela EU ett digitalt alternativ till traditionella banker inom transaktioner, kortutgivning och kortinlösen. Målsättningen är att vara ett fullservicealternativ till traditionella banker genom sin egenutvecklade plattform.
Intergiro är ett svenskt fintechbolag som erbjuder ett komplett utbud av bankprodukter till digitala företagare (e-handlare) på en global marknad med Europa först. Genom att använda Intergiros tjänster kan sk closed loop payments användas för onlinehandel vilket kortar ned tiden från 5 dagar till max 1 dag innan pengarna finns på kontot.Att integrera smidiga betallösningar på en e-handelsplats är fortfarande dyrt och onödigt krångligt. Internationell expansion hindras ofta av att bristande valutahantering i betalflödet. Har man många kunder vill man kanske ha möjlighet att ge ut egna betalkort till kunderna. Samtidigt behöver e-handlaren betala sina egna räkningar smidigt och enkelt utan onödiga kostnader.

Intergiro löser dessa problem och levererar en API baserad helhetslösning, e-handlaren får hela lösningen från en leverantör istället för 3-4 olika som tidigare.

Intergiro har ett eget ekosystem för betalningar och kort, företagets teknik gör att man kan vara både utgivande bank och inlösande bank samtidigt. Dessutom han man stöd för valutahantering, swiftbetalningar samt automatisk hantering av kostnader och redovisning. På toppen av detta är man ”principal member” hos Visa/Mastercard, har tillstånd hos Finansinspektionen och kan ge ut egna IBAN adresser.

Till detta erbjuder Intergiro även en egenutvecklad betaltjänstplattform, en s.k. banking-as-a-service (BaaS). Man tillhandahåller och utvecklar API-baserade tjänster inom transaktioner, kortutgivning och kortinlösen som ger utvecklare möjlighet till smidiga integrationer.

Sammantaget är Intergiro en fullservicelösning för e-handlares behov vad gäller banktjänster, elektroniska betalflöden och kortutgivning, även med stöd för kryptovalutor. Det som tidigare krävde 3-4 olika integrationer hanteras nu enbart med Intergiro. Snabbare, smidigare och billigare än andra lösningar.

Intergiro står precis på gränsen till sitt kommersiella genombrott. Kombinationen av den teknik och de möjligheter Intergiro erbjuder är helt unik, därför ser bolaget idag även ett intresse från flera större industriella aktörer inom finanssektorn, Intergiro är helt enkelt en attraktiv uppköpskandidat till förvånansvärt låg värdering jämfört med peers.

Verksamhet
Neobank
Land
Sverige
Förvärv
2017
Ägarandel (%)
16,6
Antal aktier
9 785 252
Investering (kr)
92 570 420
Läs mer på:
https://intergiro.com
0
Uppdaterat: 2021-06-30
QuickBit grundades 2016 och erbjuder en lösning som under- lättar för människor att använda kryptovaluta i sin vardag, genom att användare snabbt, enkelt och säkert ska kunna köpa kryptovaluta för betalning vid köp av varor och tjänster online. QuickBits vision är att sträva efter en ekonomi utan gränser.
Vopy erbjuder tjänster inom betalningar, med fokus på e-money-utgivning och kreditgivning för kunder över hela Europa. Vopy möjliggör därmed för kunder att skapa en egen neobank, under sitt eget varumärke.