FrontOffice avyttrar delar av innehavet i The Great Wild AB (publ)

FrontOffice Nordic AB (publ) (FrontOffice) avyttrar 1 540 000 aktier i intressebolaget The Great Wild AB (publ) (The Great Wild) till en köpeskilling om 4 620 000 sek, vilket ger en total nettovinst innan uppskrivningar om 3 380 000 sek. Avyttringen sker kontant till en strategisk investerare.  

Totalt avyttras 1 540 000 st aktier till kursen 3 sek/aktie, vilket resulterar i en nettovinst om 3 380 000 sek innan uppskrivningar, baserat på FrontOffice genomsnittliga anskaffningsvärde per innehavd aktie i The Great Wild. 

Försäljningen görs till samma värdering av The Great Wild  (3 kr/aktie, motsvarande en bolagsvärdering om 38,5 MSEK ) som tillämpades vid den spridningsemission som avslutades i september 2017.  

Avyttringen omfattar ca 12 % av samtliga aktier i The Great WildFrontOffice kvarvarande innehav efter avyttringen motsvarar cirka 10 % av samtliga aktier. 

” The Great Wild har under senaste året byggt upp ett socialt nätverk med nära 100 000 medlemmar, vilket är en unik position i jaktsverige och innebär en enorm potential för tex. varumärken som vill nå denna köpstarka målgrupp. För att ta nästa steg i The Great Wilds tillväxt är det viktigt att rätt kompetens och relevanta personer är med på resan, därför väljer vi att sälja en del av vårt innehav för att möjliggöra fortsatt progress. Vår ambition är att fortsätta vara en del i The Great Wilds utveckling och min förhoppning är att vi ska kunna knyta fler relevanta och strategiska partners till The Great Wild framöver” säger Johan Lund, VD FrontOffice Nordic AB (publ).  

Den här avyttringen möjliggör även för FrontOffice att framöver värdera innehavet i The Great Wild enligt marknadsvärdet” säger Johan Lund.  

Johan Eldh, grundare av The Great Wild, säger att ”det är ett styrkebesked inför framtiden att ha fler större ägare i bolaget”. 

Om The Great Wild 
The Great Wild är ett växande digitalt och socialt jaktnätverk med nära 100 000 medlemmar, vars vision är att digitalisera jakten och skapa en globalt mer hållbar viltvård genom att öka jaktens tillgänglighet. 

   

  

Kategori
PDF
Arkiv
Sök